Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela.
NORMA vydána dne 1.9.1994
Označení normy: ČSN 560160-6
Třídící znak: 560160
Katalogové číslo: 16908
Datum vydání normy: 1.9.1994
Kód zboží: NS-130547
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Cukr a výrobky z cukru
Obecné metody zkoušení a analýzy potravinářských produktů
Tato šestá část normy platí pro stanovení popela v bílém a surovém cukru a určuje tyto metody: A - Konduktometrická metoda a B - Gravimetrická metoda. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 0 - Předmět normy, dále k metodě A kapitolu 1 - Podstata zkoušky, kapitolu 2 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 3 - Chemikálie a činidla, kapitolu 4 - Odběr vzorků, kapitolu 5 - Příprava ke zkoušce, kapitolu 6 - Postup zkoušky, kapitolu 7 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B kapitolu 8 - Podstata metody, kapitolu 9 - Přístroje a materiály, kapitolu 10 - Chemikálie a činidla, kapitolu 11 - Odběr vzorků, kapitolu 12 - Postup zkoušky, kapitolu 13 - Zpracování výsledků a kapitolu 14 - Protokol o zkoušce. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0160-6 byla vydána v září 1994. Nahradila ČSN 56 0160 - Metody zkoušení cukrovarských výrobků, Část 6: Stanovení popela z 10.11.1986
Změna vydána dne 1.3.2006
Vybrané provedení:1.9.1995
23.5.1988
22.10.1964
23.9.1988
16.1.1984
3.5.1984
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.