Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test).
NORMA vydána dne 1.10.2006
Označení normy: ČSN ISO 15322
Třídící znak: 570829
Katalogové číslo: 76978
Datum vydání normy: 1.10.2006
Kód zboží: NS-177955
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Metoda se používá k výběru vhodného sušeného mléka nebo sušeného mléčného výrobku pro přímou aplikaci v horké kávě (bělící prostředky).
Reakce sušeného mléka v horké kávě je ve stále větší míře důležitou funkční a estetickou vlastností. Některé prášky nechávají na povrchu volné částice nebo jejich shluky, zatímco jiné částečně koagulují v horkém, kyselém prostředí a výsledkem je sediment nebo kal na dně šálku.
Podstatou metody je stanovení objemu sedimentu zkoušeného vzorku sušeného (zejména instantního nebo aglomerovaného sušeného plnotučného mléka) po jeho přídavku do kávy předehřáté na požadovanou teplotu. Směs horké kávy a zkoušeného sušeného výrobku se míchá ručně speciální špachtlí předepsaným způsobem a po určitou dobu. Po předepsané době klidu je směs odstředěna a zaznamená se objem sedimentu.
1.3.2000
1.5.2011
1.10.2011
1.2.2010
1.1.2004
1.1.2004
Poslední aktualizace: 04.11.2024 (Počet položek: 2 209 323)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.