Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Standard Practice for Bulk Sampling, Handling, and Preparing Edible Vegetable Oils for Sensory Evaluation
Automaticky přeložený název:
Standardní praktiky pro hromadného odběru vzorků, manipulace a příprava jedlých rostlinných olejů pro senzorické hodnocení
NORMA vydána dne 15.8.2010
Označení normy: ASTM E1346-90(2010)
Poznámka: NEPLATNÁ
Datum vydání normy: 15.8.2010
Kód zboží: NS-41381
Počet stran: 4
Přibližná hmotnost: 12 g (0.03 liber)
Země: Americká technická norma
Kategorie: Technické normy ASTM
Živočišné a rostlinné tuky a oleje.
Smyslová analýza potravin
Keywords:
edible vegetable oils, food, material handling, oils-vegetable, sampling-meat/related products, sensory evaluation-foods and beverages, vegetable oils, ICS Number Code 67.200.10 (Animal and vegetable fats and oils), 67.240 (Sensory analysis)
Significance and Use | ||||||||
This practice is designed for use by the oil processor or research laboratory for evaluation by a trained sensory panel, or for use by quality control (QC) and quality assurance (QA) personnel for sampling from a tank truck, car, or any other bulk transportation container, or by both. The consistent use of this practice will provide representative samples for all sensory, chemical and physical analyses and will protect the oil from oxidation. The objective of this practice is to ensure that the sample is representative of the sample source from the time of sampling until the time of evaluation and to protect oil quality during that time. This practice addresses neither evaluation and scaling techniques, nor the sampling, handling, and preparing of solid fats. |
||||||||
1. Scope | ||||||||
1.1 This practice covers the recommended procedures for bulk sampling, handling, and preparing edible vegetable oil (liquid at room temperature) prior to sensory evaluation. 1.2 This practice is consistent with the background information presented in ASTM STP 433, ASTM STP 434, and ASTM STP 758. These should be consulted for supplemental guidance. 1.3 The values stated in SI units are to be regarded as standard. The values given in parentheses are for information only. 1.4 This standard does not purport to address all of the safety concerns, if any, associated with its use. It is the responsibility of the user of this standard to establish appropriate safety and health practices and determine the applicability of regulatory limitations prior to use. |
||||||||
2. Referenced Documents | ||||||||
|
Historická
1.1.2011
Historická
1.1.2011
Historická
1.1.2011
Historická
1.6.2010
Historická
1.6.2013
Historická
1.8.2011
Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.
Poslední aktualizace: 17.07.2024 (Počet položek: 2 336 011)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.