ČSN ISO 9232 (571421)

Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus).



NORMA vydána dne 1.3.2004


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena223.00 bez DPH
223.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 9232
Třídící znak: 571421
Katalogové číslo: 69451
Datum vydání normy: 1.3.2004
Kód zboží: NS-180718
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN ISO 9232 (571421):

Uvedená norma specifikuje testy pro identifikaci charakteristických mikroorganismů v jogurtu na základě jejich morfologických, kultivačních a fyziologických vlastností.

Popisuje postup isolace kolonií, který spočívá z výběru kolonií z misek použitých pro stanovení počtu kolonií, zaočkování do příslušné tekuté kultivační půdy, kultivace v inkubátoru regulovaném na 37 °C po dobu 24 hodin při atmosférických podmínkách. Následují identifikační testy, které se porovnají s hlavními atributy L. delbrueckii subsp. bulgaricus a S. thermophilus.

Metoda je určena pro kmeny izolované z jogurtů, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.

K této normě náleží tyto změny:

ČSN ISO 9232:2004/Amd.1 (571421) Změna

Změna vydána dne 1.3.2024

Vybrané provedení:
Česky -
Tištěné (120.00 CZK)


Zobrazit všechny technické informace
120.00


SKLADEM

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.