ČSN ISO 13580 (571422)

Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda).



NORMA vydána dne 1.12.2007


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena186.00 bez DPH
186.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 13580
Třídící znak: 571422
Katalogové číslo: 80034
Datum vydání normy: 1.12.2007
Kód zboží: NS-177730
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Ostatní mléčné výrobky

Anotace textu normy ČSN ISO 13580 (571422):

Norma specifikuje metodu pro stanovení celkové sušiny bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je sušení vzorku jogurtu s oxidem zinečnatým v sušárně při teplotě 102 °C _ 2 °C do konstantní hmotnosti za podmínek popsaných v této normě. Pro kompenzaci úbytku vody, ke kterému dochází neutralizací jogurtu oxidem zinečnatým, je nezbytné stanovit titrační kyselost zkušebního vzorku podle ISO 11869. Obsah celkové sušiny jogurtu závisí nejen na odpařené vodě, ale je ovlivněn i titrační kyselostí jogurtu.

Doporučujeme:

EviZak - všechny zákony včetně jejich evidence na jednom místě

Poskytování aktuálních informací o legislativních předpisech vyhlášených ve Sbírce zákonů od roku 1945.
Aktualizace 2x v měsíci !

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.