ČSN ISO 21527-2 (560650)

Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95.



NORMA vydána dne 1.1.2009


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena223.00 bez DPH
223.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 21527-2
Třídící znak: 560650
Katalogové číslo: 82563
Datum vydání normy: 1.1.2009
Kód zboží: NS-178368
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotace textu normy ČSN ISO 21527-2 (560650):

Tato část ISO 21527 specifikuje horizontální metodu stanovení počtu živých osmofilních kvasinek a xerofilních plísní ve výrobcích určených pro lidskou spotřebu nebo pro krmení zvířat, které mají aktivitu vody nižší než nebo rovnou 0,95 (sušené ovoce, pečivo, džemy, sušené maso, solené ryby, zrniny, cereálie a cereální produkty, mouka, ořechy, koření a chuťové přísady apod. [příloha A]), pomocí techniky počítání kolonií vyrostlých při 25 °C _ 1 °C. Tuto část ISO 21527 nelze použít pro dehydrované výrobky s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,60 (dehydrované cereálie, olejnaté výrobky, koření, luštěniny, semena, prášky pro instanční nápoje, suché výrobky pro domácí zvířata apod.) a neumožňuje stanovení počtu spór plísní. Ani identifikace plísní ani vyšetření potravin na mykotoxiny nespadají do předmětu této části ISO 21527. Metoda specifikovaná v této části ISO 21527 není vhodná pro stanovení počtu halofilních xerofilních hub (např. Polypaecilum pisce, Basipetospora halophila), které se mohou vyskytovat u sušených ryb.

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.