Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Mléko - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda).
NORMA vydána dne 1.11.2011
Označení normy: ČSN EN ISO 1211
Třídící znak: 570534
Katalogové číslo: 89462
Datum vydání normy: 1.11.2011
Kód zboží: NS-165008
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy EN ISO 1211:2010, kterou ČSN převzala v roce 2011 překladem jako ČSN EN ISO 1211 (57 0534).
Norma EN ISO 1211:2010/IDF 1:2010 specifikuje referenční metodu na stanovení obsahu tuku v mléce o dobré fyzikální a chemické kvalitě. Metoda je použitelná pro syrové kravské mléko, syrové ovčí mléko, syrové kozí mléko, mléko se sníženým obsahem tuku, odstředěné mléko, chemicky konzervované mléko a technologicky zpracované mléko. Není použitelná, je-li vyžadována vysoká preciznost pro odstředěné mléko, např. při zjišťování provozní účinnosti smetanových odstředivek.
Podstatou zkoušky je extrakce amoniakálního ethanolového roztoku zkušebního vzorku diethyletherem a petroletherem a následné odstranění rozpouštědla destilací nebo odpařením. Pak se stanoví hmotnost vyextrahovaných látek v g na 100 g. Tento postup je běžně znám jako princip podle Röse-Gottlieba
1.12.2011
1.3.2000
1.5.2011
1.10.2011
1.10.2006
1.2.2010
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.