Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce pro kojence a malé děti - HPLC metoda s přečištěním kapalina/kapalina, extrakcí na pevnou fázi a UV detekcí.
NORMA vydána dne 1.2.2012
Označení normy: ČSN EN 15890
Třídící znak: 560678
Katalogové číslo: 89895
Datum vydání normy: 1.2.2012
Kód zboží: NS-147419
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Ovoce a výrobky z ovoce
Nealkoholické nápoje
Předem připravená a balená jídla
Tato evropská norma specifikuje metodu stanovení patulinu v ovocných šťávách a pyré na bázi ovoce jako je pyré pro dětskou výživu na bázi ovoce za použití vysokoúčinné kapalinové chromatografie s ultrafialovou detekcí (HPLC-UV). Tato metoda byla validována pro stanovení patulinu v jablečné šťávě na hladinách v rozsahu od 3,0 µg/kg do 15,5 µg/kg a v pyré pro dětskou výživu na bázi ovoce na koncentračních hladinách od 3,4 µg/kg do 17,9 µg/kg za použití přirozeně kontaminovaných vzorků a vzorků s přídavkem. Ovocné pyré pro dětskou výživu použité v této studii obsahovalo směs následujících složek, které jsou komerčně dostupné na evropském trhu: borůvka, jablko, banán, citrón, pšeničné sušenky, pšeničný sirup, plnotučné mléko a rostlinný olej
1.7.1999
1.7.1998
1.7.1999
1.7.1999
1.2.2001
NEPLATNÁ
1.2.2001
Poskytování aktuálních informací o legislativních předpisech vyhlášených ve Sbírce zákonů od roku 1945.
Aktualizace 2x v měsíci !
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 04.11.2024 (Počet položek: 2 209 323)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.