Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů - Část 3: UV spektrometrická xanthogenátová metoda.
NORMA vydána dne 1.12.2001
Označení normy: ČSN EN 12396-3
Třídící znak: 560017
Katalogové číslo: 63324
Datum vydání normy: 1.12.2001
Kód zboží: NS-140231
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma specifikuje UV-spektrometrickou metodu pro stanovení residuí fungicidů na bázi dithiokarbamátů a thiuramdisulfidů v potravinách rostlinného původu, pro které byly určeny nízké hodnoty maximálních residuálních limitů. Tuto metodu lze použít pouze pro kvantifikaci sumy residuí celé skupiny fungicidů vyjádřené jako sirouhlík, není možná identifikace jednotlivých látek. Vzorek je zahříván s kyselinou chlorovodíkovou a chloridem cínatým za uvolňování sirouhlíku z přítomných dithiokarbamátů a/nebo thiuramdisulfidů. Sirouhlík je separován a jímán v methanolickém roztoku hydroxidu draselného ve formě xanthogenátu draselného, jehož koncentrace je měřena spektrometricky při vlnové délce 302 nm. Mezilaboratorní porovnání bylo provedeno pro cikorku, mrkvový džus, špenát, jablka a banány na koncentračních hladinách 0,01 - 0,03 mg/kg sirouhlíku a v normě jsou uvedeny příslušné meze opakovatelnosti a reprodukovatelnosti.
1.9.2004
1.5.2000
1.5.2000
NEPLATNÁ
1.1.2004
1.12.2012
NEPLATNÁ
1.10.2002
Poslední aktualizace: 19.12.2024 (Počet položek: 2 216 019)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.