Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie - Stanovení cholekalciferolu (D3) nebo ergokalciferolu (D2).
NORMA vydána dne 1.12.2012
Označení normy: ČSN EN 12821
Třídící znak: 560047
Katalogové číslo: 92039
Datum vydání normy: 1.12.2012
Kód zboží: NS-141242
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma specifikuje metodiku pro stanovení vitamínu D v potravinách. Vitamín D je po zmýdelnění z potraviny extrahován vhodným rozpouštědlem. Stanovení vitamínů D3 a D2 ve vhodném extraktu vzorku je provedeno semipreparativní HPLC na normální fázi s následnou analytickou HPLC na reverzní fázi. Vitamín D je detekován spektrofotometricky v UV oblasti. Pokud se stanovuje vitamín D3, pak je vitamín D2 použit jako interní standard. Jestliže se stanovuje vitamín D2, pak je vitamín D3 použit jako interní standard
1.8.2002
1.12.2001
1.5.2014
1.5.2014
1.5.2014
1.12.2001
Poskytování aktuálních informací o legislativních předpisech vyhlášených ve Sbírce zákonů od roku 1945.
Aktualizace 2x v měsíci !
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 03.09.2025 (Počet položek: 2 231 121)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.