Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení piva. Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů.
NORMA vydána dne 1.12.2012
Označení normy: ČSN 560186-15
Třídící znak: 560186
Katalogové číslo: 92037
Datum vydání normy: 1.12.2012
Kód zboží: NS-130589
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva
1.12.2012
22.4.1964
24.12.1981
24.12.1981
24.12.1981
24.12.1981
Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.