Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení škrobu. Stanovení tuku.
NORMA vydána dne 14.7.1983
Označení normy: ČSN 560176-10
Třídící znak: 560176
Katalogové číslo: 29427
Datum vydání normy: 14.7.1983
Kód zboží: NS-130565
Počet stran: 4
Přibližná hmotnost: 12 g (0.03 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato desátá část normy určuje zkušební metodu pro stanovení extrahovatelného tuku ve škrobu. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v části 1. Norma obsahuje tyto kapitoly: Oblast použití, Definice, Podstata zkoušky, Činidla a pomůcky, Přístroje, Vzorky, Pracovní postup a Výpočet. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0176-10 byla schválena 14.7.1983 a nabyla účinnosti od 1.9.1984. Nahradila čl. 24 ČSN 56 0176 z 9.10.1964
1.2.1998
1.2.1998
1.6.1999
1.9.1996
1.3.1997
1.12.1997
Poslední aktualizace: 15.05.2025 (Počet položek: 2 200 082)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.