Norma ČSN EN ISO 11212-3 1.2.1998 náhled

ČSN EN ISO 11212-3 (566118)

Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů - Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací.



NORMA vydána dne 1.2.1998


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena186.00 bez DPH
186.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 11212-3
Třídící znak: 566118
Katalogové číslo: 26670
Datum vydání normy: 1.2.1998
Kód zboží: NS-164567
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Škrob a výrobky ze škrobu

Anotace textu normy ČSN EN ISO 11212-3 (566118):

Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO 11212-3:1997. Evropská norma EN ISO 11212-3:1997 má status české technické normy. ČSN ISO 11212 "Škrob a deriváty škrobu - Obsah těžkých kovů" (56 6118) sestává z následujících částí: Část 1: Stanovení obsahu arsenu atomovou absorpční spektrometrií. Část 2: Stanovení obsahu rtuti atomovou absorpční spektrometrií. Část 3: Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Část 4: Stanovení obsahu kadmia atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Tato třetí část normy (ČSN) EN ISO 11212 specifikuje metodu stanovení obsahu olova ve škrobu včetně jeho derivátů a vedlejších produktů atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Počet procesních parametrů, vztahujících se k elektrotermické atomizaci, je daleko větší než u atomizace v plameni, je tudíž nemožné navrhnout postup, který zajišťuje dosažení uspokojivých výsledků pro všechny typy přístrojů. Každý analytik proto musí optimalizovat podmínky použití svého přístroje na podkladě všeobecných nebo speciálních pokynů. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Podstata zkoušky, kapitolu 4 - Chemikálie, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Postup, kapitolu 7 - Vyjádření výsledků, kapitolu 8 - Shodnost, kapitolu 9 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN ISO 11212-3 (56 6118) byla vydána v únoru 1998

Doporučujeme:

Aktualizace zákonů

Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.