Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 5: Stanovení cukru.
NORMA vydána dne 1.9.1995
Označení normy: ČSN 560130-5
Třídící znak: 560130
Katalogové číslo: 18277
Datum vydání normy: 1.9.1995
Kód zboží: NS-130512
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Obiloviny, luštěniny a z nich získávané produkty
Cukr a výrobky z cukru
Tato pátá část normy určuje metody stanovení cukrů v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení cukrů podle Schoorla a - metodu B. Stanovení cukru refraktometricky. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Pracovní postup, kapitolu 9 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B norma uvádí kapitolu 10 - Rozsah použití, kapitolu 11 - Definice, kapitolu 12 - Podstata metody, kapitolu 13 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 14 - Vzorkování a kapitolu 15 - Pracovní postup. Dále je v normě uvedena normativní Příloha A. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-5 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 34 a 36 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně se ruší platnost čl.35 ČSN 56 0130 z 16.7.1970
16.1.1984
3.5.1984
23.9.1985
29.4.1986
12.10.1971
1.5.1993
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.