Norma ČSN 560130-5 1.9.1995 náhled

ČSN 560130-5 (560130)

Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 5: Stanovení cukru.



NORMA vydána dne 1.9.1995


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena120.00 bez DPH
120.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN 560130-5
Třídící znak: 560130
Katalogové číslo: 18277
Datum vydání normy: 1.9.1995
Kód zboží: NS-130512
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN 560130-5 (560130):

Tato pátá část normy určuje metody stanovení cukrů v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení cukrů podle Schoorla a - metodu B. Stanovení cukru refraktometricky. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Pracovní postup, kapitolu 9 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B norma uvádí kapitolu 10 - Rozsah použití, kapitolu 11 - Definice, kapitolu 12 - Podstata metody, kapitolu 13 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 14 - Vzorkování a kapitolu 15 - Pracovní postup. Dále je v normě uvedena normativní Příloha A. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-5 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 34 a 36 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně se ruší platnost čl.35 ČSN 56 0130 z 16.7.1970

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.