Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Než se k nám jídlo dostane na talíř, jedná se o delší proces, který většinou začíná na farmě. Během tohoto dlouhého procesu jsou potraviny náchylné ke kontaminaci. Stále více nám všem záleží na zdravé výživě a právě proto je nutné dodržovat následující tipy, které vychází z mezinárodních norem ISO.
1.
Připravte jídlo bezpečně s ISO 22000 pro řízení bezpečnosti potravin
- Udržujte jídlo čisté
- Oddělujte syrové a uvařené suroviny
- Jídlo důkladně tepelně zpracujte
- Udržujte jídlo při bezpečných teplotách
- Používejte nezávadnou vodu a suroviny
2.
Bezpečné farmaření - ISO/TS 22002-3
Bezpečná výroba krmiv - ISO 22002-6 (připravuje se)
3.
Bezpečná přeprava a skladování - ISO 22002-5 (připravuje se)
4.
Bezpečné balení potravin - ISO 23560
Sledovatelnost v krmivovém a potravinovém řetězci - ISO 22005
5.
Bezpečné vaření
- Odhalení bakterií rodu Salmonella v jídle - ISO 6579 a ve vodě - ISO 19250
- Odhalení baktérií Listeria monocytogene - ISO 11290-2
6.
Bezpečný catering - ISO 22002-2
ISO normy podporují kvalitu a nezávadnost jídla stejně tak jako efektivnost potravinového řetězce z farmy na talíř a pomáhají v prevenci proti nemocem, odhalují bakterie a nebezpečná rizika.
Od zemědělců k výrobcům potravin, laboratořím, spotřebitelům, zajišťuje tento soubor norem ISO používání stejných pravidel, jestliže jde o kvalitu jídla, bezpečnost a efektivnost.
Tyto ISO normy přináší v první řadě nejlepší a osvědčené postupy v oblasti potravin, které šíří do rozvinutých i rozvojových zemí.
Normy ISO 6579, ISO 11290-2, ISO 19250, ISO 22000, ISO 22002-2, ISO/TS 22002-3, ISO 22005 a ISO 23560 jsou k dispozici v našem internetovém obchodě.
Zdroj: www.iso.org
Poslední aktualizace: 25.04.2024 (Počet položek: 2 896 007)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.