Norma ISO 22000:2005 30.8.2005 náhled

ISO 22000:2005

Food safety management systems -- Requirements for any organization in the food chain

Automaticky přeložený název:

Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na jakoukoli organizaci v potravinovém řetězci



NORMA vydána dne 30.8.2005


DostupnostVyprodáno
CenaNA DOTAZ bez DPH
NA DOTAZ

Informace o normě:

Označení normy: ISO 22000:2005
Datum vydání normy: 30.8.2005
Kód zboží: NS-429194
Počet stran: 32
Přibližná hmotnost: 96 g (0.21 liber)
Země: Mezinárodní technická norma

Kategorie - podobné normy:

Procesy v potravinářském průmyslu

Anotace textu normy ISO 22000:2005 :

ISO 22000:2005 specifies requirements for a food safety management system where an organization in the food chain needs to demonstrate its ability to control food safety hazards in order to ensure that food is safe at the time of human consumption. It is applicable to all organizations, regardless of size, which are involved in any aspect of the food chain and want to implement systems that consistently provide safe products. The means of meeting any requirements of ISO 22000:2005 can be accomplished through the use of internal and/or external resources. ISO 22000:2005 specifies requirements to enable an organization -- to plan, implement, operate, maintain and update a food safety management system aimed at providing products that, according to their intended use, are safe for the consumer, -- to demonstrate compliance with applicable statutory and regulatory food safety requirements, -- to evaluate and assess customer requirements and demonstrate conformity with those mutually agreed customer requirements that relate to food safety, in order to enhance customer satisfaction, -- to effectively communicate food safety issues to their suppliers, customers and relevant interested parties in the food chain, -- to ensure that the organization conforms to its stated food safety policy, -- to demonstrate such conformity to relevant interested parties, and -- to seek certification or registration of its food safety management system by an external organization, or make a self-assessment or self-declaration of conformity to ISO 22000:2005.

Zajímavé články k normě:


Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.