Řízení bezpečnosti potravin - ISO 22000

31.08.2015 Zdraví a bezpečnost

Řízení bezpečnosti potravin - ISO 22000

Série mezinárodních norem ISO 22000 se týká problematiky řízení bezpečnosti potravin.

Důsledky nebezpečných potravin mohou být vážné a normy ISO zaměřené na oblast řízení bezpečnosti potravin pomáhají organizacím určovat a kontrolovat rizika spjatá s bezpečností potravin. Jelikož dnes mnoho potravinových produktů cestuje za hranice, je třeba, aby bezpečnost celosvětového řetězce dodávky potravin byla zajištěna prostřednictvím mezinárodních norem.

Série norem ISO 22000 zahrnuje řadu norem, které se zaměřují na různé aspekty problematiky řízení bezpečnosti potravin:

 

Video: ISO a bezpečnost potravin

 

ISO 22000 prochází revizí

ISO 22000, systémy řízení bezpečnosti potravin – Požadavky na všechny organizace začleněné v potravinářském řetězci prochází revizí, přičemž návrh konečné verze bude možno zakoupit od poloviny roku 2016.

Vydání konečné verze je očekáváno na začátku roku 2017.

 

ISO 22000:2005

ISO 22000:2005 stanoví požadavky na systém řízení bezpečnosti potravin a lze podle ní provádět certifikaci. Tato norma popisuje, co organizace potřebuje k tomu, aby prokázala svoji schopnost řídit rizika spjatá s potravinami tak, aby potraviny byly bezpečné. Tuto normu může využít jakákoliv organizace bez ohledu na její velikost či pozici v potravinářském řetězci.

 

Normy ISO 22000:2005ISO 22004:2014ISO 22005:2007ISO/TS 22002-1:2009ISO/TS 22002-2:2013ISO/TS 22002-3:2011ISO/TS 22002-4:2013ISO/TS 22003:2013  jsou k dispozici v našem internetovém obchodě.
Zdroj: ISO






Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.