Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Mikrobiologie potravinového řetězce - Techniky odběru vzorků pro mikrobiologické zkoušení potravin a krmiv.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.9.2017
Označení normy: ČSN P CEN ISO/TS 17728
Třídící znak: 560100
Katalogové číslo: 502992
Datum vydání normy: 1.9.2017
Kód zboží: NS-693302
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato předběžná norma uvádí obecné požadavky na techniku odběru vzorků před jejich předáním do laboratoře (tj. laboratorních vzorků) k mikrobiologickému zkoušení. Uvádí obecné instrukce a specifické požadavky pro získávání vzorků a pro jejich přepravu do laboratoře. Nezahrnuje plány vzorkování. Vztahuje se na všechny potraviny a krmiva včetně bloků zmrazených výrobků, těl poražených zvířat (s výjimkou odběru vzorků z jejich povrchů), masa a hromadných výrobků. Nevztahuje se na: vzorky mléka a mléčných výrobků (viz ISO 707); vzorky z povrchů těl poražených zvířat (viz ISO 17604); vzorky z povrchů v prostředí potravinářských provozoven (viz ISO 18593); vzorky z prvovýroby potravin živočišného původu (viz ISO 13307). Některé pasáže popsaných technik (zejména nesterilní manipulace s laboratorními vzorky) jsou komentovány národními poznámkami
Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.
Poslední aktualizace: 14.01.2025 (Počet položek: 2 219 679)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.