Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Sušené hrušky - Specifikace a metody zkoušení.
NORMA vydána dne 1.7.1999
Označení normy: ČSN ISO 7702
Třídící znak: 568115
Katalogové číslo: 56205
Datum vydání normy: 1.7.1999
Kód zboží: NS-180121
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 7702:1995. Mezinárodní norma ISO 7702:1995 má status české technické normy. Uvádí požadavky a zkušební metody pro sušené hrušky, získané z plodů hrušně (Pyrus communis (L.), určené pro lidskou výživu. Norma - zejména v kapitole 3 - Požadavky - podrobně specifikuje znaky jakosti (v tom také z hygienického hlediska, tedy např. pokud jde o vůni a chuť (čl.3.3), nepřítomnost hmyzu, zeminy apod. (čl.3.4), dále pokud jde o cizí příměsi (čl.3.5), pokud jde o obsah oxidu siřičitého (čl.3.10) a obsah minerálních příměsí (čl.3.11) apod.). Za pozornost stojí i Příloha A (normativní) vztahující se k stanovení obsahu škůdci napadených hrušek, cizích příměsí apod., Příloha B (normativní) vztahující se k stanovení obsahu oxidu siřičitého a Příloha C (normativní) obsahující metodu stanovení vody v sušených hruškách. Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, popř. poukazuje na metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN ISO 7702 (56 8115) byla vydána v červenci 1999
1.7.1999
1.7.1999
1.2.2001
NEPLATNÁ
1.2.2001
NEPLATNÁ
23.5.1973
1.9.1998
Poslední aktualizace: 26.12.2024 (Počet položek: 2 217 217)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.