Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací.
NORMA vydána dne 1.6.1996
Označení normy: ČSN ISO 6633
Třídící znak: 560250
Katalogové číslo: 19719
Datum vydání normy: 1.6.1996
Kód zboží: NS-179769
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Norma je identická s ISO 6633:1984. Norma specifikuje metodu stanovení obsahu olova v ovoci, zelenině a výrobcích z nich metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací. Princip metody: Organické látky ve vzorku se rozloží kyselinou dusičnou při středně vysoké teplotě za zvýšeného tlaku. Olovnatý kation se stanoví po přídavku kyseliny fosforečné atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 6633 (56 0250) byla vydána v červnu 1996
NEPLATNÁ
1.1.1996
1.8.2011
1.4.2013
1.10.2008
1.12.2007
1.12.2007
Poslední aktualizace: 22.11.2024 (Počet položek: 2 206 568)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.