NORMSERVIS s.r.o.

ČSN ISO 6633 (560250)

Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací.

NORMA vydána dne 1.6.1996

Česky -
Tištěné (120.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 6633
Třídící znak: 560250
Katalogové číslo: 19719
Datum vydání normy: 1.6.1996
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN ISO 6633 (560250):

Norma je identická s ISO 6633:1984. Norma specifikuje metodu stanovení obsahu olova v ovoci, zelenině a výrobcích z nich metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací. Princip metody: Organické látky ve vzorku se rozloží kyselinou dusičnou při středně vysoké teplotě za zvýšeného tlaku. Olovnatý kation se stanoví po přídavku kyseliny fosforečné atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 6633 (56 0250) byla vydána v červnu 1996