Norma ČSN ISO 6557-2 1.5.1996 náhled

ČSN ISO 6557-2 (560296)

Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody.



NORMA vydána dne 1.5.1996


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena120.00 bez DPH
120.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 6557-2
Třídící znak: 560296
Katalogové číslo: 19587
Datum vydání normy: 1.5.1996
Kód zboží: NS-179734
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Ovoce. Zelenina
Chemická analýza

Anotace textu normy ČSN ISO 6557-2 (560296):

Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich.

metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem

metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem

Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6).

Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.