Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody.
NORMA vydána dne 1.5.1996
Označení normy: ČSN ISO 6557-2
Třídící znak: 560296
Katalogové číslo: 19587
Datum vydání normy: 1.5.1996
Kód zboží: NS-179734
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich.
metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem
metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem
Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6).
Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích
16.9.1983
16.9.1983
NEPLATNÁ
4.6.1980
1.3.1993
NEPLATNÁ
1.1.1996
1.8.2011
Poslední aktualizace: 26.12.2024 (Počet položek: 2 217 217)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.