NORMSERVIS s.r.o.

ČSN ISO 6557-2 (560296)

Ovoce, zelenina a výrobky z nich - Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody.

NORMA vydána dne 1.5.1996

Česky -
Tištěné (120.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 6557-2
Třídící znak: 560296
Katalogové číslo: 19587
Datum vydání normy: 1.5.1996
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN ISO 6557-2 (560296):

Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich. metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6). Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích