ČSN ISO 20128 (560642)

Mléčné výrobky - Stanovení počtu presumptivního Lactobacillus acidophilus na selektivní živné půdě - Technika počítání kolonií vykultivovaných při 37 °C.



NORMA vydána dne 1.1.2007


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena223.00 bez DPH
223.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 20128
Třídící znak: 560642
Katalogové číslo: 77627
Datum vydání normy: 1.1.2007
Kód zboží: NS-178301
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN ISO 20128 (560642):

Tato česká norma specifikuje metodu stanovení počtu presumptivního Lactobacillus acidophilus v mléčných výrobcích na selektivní živné půdě (agar MRS s přídavkem clindamycinu a ciprofloxacinu) technikou počítání kolonií vykultivovaných při 37 °C. Metoda je použitelná pro kysaná a nekysaná mléka, sušená mléka a kojeneckou výživu, kde je presumptivní L. acidophilus přítomen v kombinaci s jinými bakteriemi mléčného kvašení a bifidobakteriemi. Metoda není použitelná, pokud je počet presumptivního L. acidophilus nižší než 104 CFU/g a počty L. rhamnosus, L. reuteri a L. paracasei subsp. paracasei vyšší než 106 CFU/g. L. acidophilus je blízce příbuzný s druhy L. johnsonii, L. gasseri a L. crispatus. Metodou specifikovanou touto normou nelze tyto čtyři druhy navzájem odlišit a proto se jako předmět zkoušení uvádí pouze presumptivní L. acidophilus.

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.