Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.5.2019
Označení normy: ČSN EN ISO 18593
Třídící znak: 560626
Katalogové číslo: 507262
Datum vydání normy: 1.5.2019
Kód zboží: NS-947184
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument specifikuje horizontální metody pro techniky odběru vzorků za použití kontaktních ploten, stěrových tampónů, houbiček a plachetek z povrchů v prostředí potravinového řetězce za účelem zjištění přítomnosti a počtu kultivovatelných mikroorganismů, jako jsou patogenní nebo nepatogenní bakterie nebo kvasinky a plísně.
POZNÁMKA: Termín "prostředí" značí jakoukoli položku, která přichází do kontaktu s potravinářským výrobkem nebo může představovat zdroj kontaminace či rekontaminace; například materiál, výrobní prostory nebo pracovníci.
Tento dokument se nevztahuje na validaci čistících a dezinfekčních postupů.
Tento dokument se nevztahuje na techniky vzorkování pro vzorky z prvovýroby, které jsou zahrnuty v ISO 13307. Techniky vzorkování jatečně upravených těl jsou uvedeny v ISO 17604. Techniky vzorkování pro analýzu norovirů a viru hepatitidy A jsou uvedeny v ISO 15216-1.
Tento dokument neřeší frekvenci vzorkování, počet vzorkovaných míst nebo potřebu střídat vzorkovaná místa, neboť toto je voleno případ od případu
Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 11.12.2024 (Počet položek: 2 215 181)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.