NORMSERVIS s.r.o.

ČSN EN ISO 18593 (560626)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů.

NORMA vydána dne 1.5.2019

Česky -
Tištěné (223.00 CZK)

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 18593
Třídící znak: 560626
Katalogové číslo: 507262
Datum vydání normy: 1.5.2019
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN ISO 18593 (560626):

Tento dokument specifikuje horizontální metody pro techniky odběru vzorků za použití kontaktních ploten, stěrových tampónů, houbiček a plachetek z povrchů v prostředí potravinového řetězce za účelem zjištění přítomnosti a počtu kultivovatelných mikroorganismů, jako jsou patogenní nebo nepatogenní bakterie nebo kvasinky a plísně. POZNÁMKA: Termín "prostředí" značí jakoukoli položku, která přichází do kontaktu s potravinářským výrobkem nebo může představovat zdroj kontaminace či rekontaminace; například materiál, výrobní prostory nebo pracovníci. Tento dokument se nevztahuje na validaci čistících a dezinfekčních postupů. Tento dokument se nevztahuje na techniky vzorkování pro vzorky z prvovýroby, které jsou zahrnuty v ISO 13307. Techniky vzorkování jatečně upravených těl jsou uvedeny v ISO 17604. Techniky vzorkování pro analýzu norovirů a viru hepatitidy A jsou uvedeny v ISO 15216-1. Tento dokument neřeší frekvenci vzorkování, počet vzorkovaných míst nebo potřebu střídat vzorkovaná místa, neboť toto je voleno případ od případu