Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potravinářské stroje - Nářezové stroje na bagety - Bezpečnostní a hygienické požadavky.
NORMA vydána dne 1.10.2010
Označení normy: ČSN EN 14655+A1
Třídící znak: 513511
Katalogové číslo: 86923
Datum vydání normy: 1.10.2010
Kód zboží: NS-145692
Počet stran: 36
Přibližná hmotnost: 108 g (0.24 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
A1
Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu nářezových strojů na bagety používaných dospělými osobami ve velkokuchyních, vzhledem k instalaci, čištění, obsluze, údržbě a vyřazení z provozu. Předpokládané používání těchto strojů je řezání baget a podobných typů dlouhých tyčí pečiva na plátky. Tato evropská norma obsahuje požadavky na bezpečný provoz stroje včetně: vkládání, řezání, odebírání, čištění, odstraňování drobků a údržby. Tyto stroje mají polokruhovitý nůž připevněný ke hřídeli, s rotačním pohybem a svislým ručním vkládáním. Tyto stroje jsou určeny k instalování na stole, na specifickém stojanu nebo na podstavci tvořícím celek se strojem.
Tato evropská norma se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi týkajícími se nářezových strojů na bagety, když jsou používány, jak je určeno a za podmínek předpokládaných výrobcem. Hluk není považován za významné nebezpečí. Zkušební předpis pro hluk je uveden v příloze A. Tato evropská norma se nezabývá snižováním hluku
1.8.2013
1.8.2013
1.6.2011
1.3.2014
NEPLATNÁ
1.10.2010
1.9.2010
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 29.06.2025 (Počet položek: 2 206 177)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.