Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zmrazené předsmažené bramborové hranolky.
NORMA vydána dne 1.3.1996
Označení normy: ČSN 569149
Třídící znak: 569149
Katalogové číslo: 19126
Datum vydání normy: 1.3.1996
Kód zboží: NS-130887
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
V normě jsou zapracovány údaje z CODEX STAN 114:1981. Články 3.2.1, 3.2.2.2, kapitola 4 a 7 této normy jsou podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb., o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb. závazné na základě požadavku Ministerstva zdravotnictví České republiky. Články 3.2.2.1, 3.2.5 a 3.3 této normy jsou podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb., o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb. závazné na základě požadavku Ministerstva zemědělství České republiky. Norma je určena pro zmrazené předsmažené bramborové hranolky, které byly vyrobeny z hlíz Solanum tuberosum L, a které jsou určeny k přímé spotřebě bez dalšího zpracování s výjimkou přebalení v případě potřeby. Články zezávazněné MZ ČR se týkají všeobecných požadavků (3.2.1), obsahu volných mastných kyselin v tuku (čl.3.2.2.2) a aditiv (kapitola 4), resp. balení (kapitola 7). Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, popř. metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 56 9149 byla vydána v březnu 1996.
"Změnou 1)-11/1997", vydanou v listopadu 1997, se s účinností od 1.12.1997 mění údaje o fosforečnanech v čl.4.1.1 a 4.1.2.
"Změnou 2)-12/1997", vydanou v prosinci 1997, se s účinností od 1. 1 1998 ruší čl.8.4 a nahrazuje novým textem a doplňuje čl. 8.5, 8.5.1, 8.5.2 a 8.5.3
Změna vydána dne 1.11.1997
Vybrané provedení:
Změna vydána dne 1.12.1997
Vybrané provedení:2.2.1987
1.4.1997
1.1.1996
1.10.1997
1.4.1997
NEPLATNÁ
1.10.1997
Poslední aktualizace: 04.11.2024 (Počet položek: 2 209 323)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.