Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Fruits, vegetables and derived products — Determination of nitrite and nitrate content — Molecular absorption spectrometric method
NORMA vydána dne 1.11.1984
Označení normy: ISO 6635:1984
Datum vydání normy: 1.11.1984
Kód zboží: NS-434090
Počet stran: 4
Přibližná hmotnost: 12 g (0.03 liber)
Země: Mezinárodní technická norma
Kategorie: Technické normy ISO
Description / Abstract: The method consists in extracting a test portion with hot water, precipitating the protein by addition of solutions of potassium hexacyanoferrate(II) and zinc acetate, and filtrating the precipitate. Further, reduction of the nitrate to nitrite by metallic cadmium (only for determining the nitrate). Then addition of sulfanilamide chloride and N-(1-naphtyl)ethylenediamine and measurement of the red complex obtained at a wavelength of 538 nm.
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 26.06.2025 (Počet položek: 2 205 981)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.
Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.
Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.