Norma E ÖNORM EN ISO 10565 1.7.2025 náhled

E ÖNORM EN ISO 10565 (Návrh)

Ölsaaten - Gleichzeitige Bestimmung des Öl- und Wassergehalts - Verfahren mit gepulster Kernspinresonanzspektrometrie (ISO/DIS 10565:2025)

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.7.2025


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena2701.00 bez DPH
2 701.00

Informace o normě:

Označení normy: E ÖNORM EN ISO 10565
Datum vydání normy: 1.7.2025
Kód zboží: NS-1224907
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Rakouská technická norma (Návrh)
Kategorie: Technické normy ÖNORM

Kategorie - podobné normy:

Olejnatá semena

Anotace textu normy E ÖNORM EN ISO 10565 :

Diese Internationale Norm legt ein Schnellverfahren zur Bestimmung des Öl- und Wassergehalts handelsu¨blicher Ölsaaten mit gepulster Kernspinresonanz (NMR, en: Nuclear Magnetic Resonance) fest. Sie ist auf Rapssamen, Sojabohnen, Leinsamen und Sonnenblumenkerne mit einem Wassergehalt von weniger als 10 % anwendbar. Bei Saaten mit ho¨heren Wassergehalten ist eine Trocknung notwendig, bevor der Ölgehalt mit gepulster NMR bestimmt werden kann. ANMERKUNG 1 Dieses Verfahren wurde an Rapssamen, Sojabohnen, Leinsamen und Sonnenblumenkernen gepru¨ft. Dies schließt jedoch seine Anwendbarkeit auf andere handelsu¨bliche Saaten, deren Öl bei der Messtemperatur flu¨ssig ist, nicht aus. ANMERKUNG 2 Die Werte fu¨r die Vergleichpra¨zision sind im Allgemeinen ho¨her als die mit dem Trocknungsverfahren (ISO 665) erhaltenen Werte.

Doporučujeme:

Aktualizace zákonů

Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.