ČSN ISO 9924-3 (621118)

Kaučuk a výrobky z pryže - Stanovení složení vulkanizátů a kaučukové směsi pomocí termogravimetrie - Část 3: Kaučukové uhlovodíky, halogenované kaučuky a silikonové kaučuky po extrakci. (Norma přebírající anglický originál, vlastní text je součástí výtisku).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.4.2018


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena306.90 bez DPH
306.90

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 9924-3
Třídící znak: 621118
Katalogové číslo: 504799
Datum vydání normy: 1.4.2018
Kód zboží: NS-811243
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Pryž

Anotace textu normy ČSN ISO 9924-3 (621118):

Tato část ISO 9924 specifikuje metodu termogravimetrické analýzy pro stanovení hlavních složek kaučukových směsí jako jsou elastomery, saze a minerální plniva. Umožňuje tzv. "sejmout otisk" zkoušenému materiálu. Výsledek pak ne vždy přesně odpovídá teoretickému vzorci kaučuku. Tato metoda se vztahuje na surové kaučuky nebo gumárenské směsi, vulkanizované nebo nevulkanizované, po předběžné extrakci. Tato metoda se používá pro kaučuky s uhlovodíky v hlavním řetězci (NR, BR, SBR, IIR, EPDM, ACM, AEM, atd.), použité samostatně nebo ve směsi. U směsí odpovídá obsah polymerní složky celkovému obsahu kaučuku a obvykle nelze identifikovat jednotlivé polymery. Tato metoda se používá pro kaučuky s halogenovanými uhlovodíky v hlavním řetězci (CR, CSM, FKM, CM, CO, ECO, atd.) nebo obsahujícími dusík (NBR, HNBR, NBR/PVC, atd.), použité samostatně nebo ve směsi. Tyto kaučuky obvykle vytvářejí uhlíkové zbytky, které interferují s analýzou. Pro minimalizaci těchto interferencí se použijí vhodné postupy. Tato metoda se také používá pro kaučuky s křemíkem v hlavním řetězci (VMQ, atd.) a pro kaučuky výše neuvedené

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím