Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.5.2024
Označení normy: ČSN ISO 937
Třídící znak: 576023
Katalogové číslo: 519277
Datum vydání normy: 1.5.2024
Kód zboží: NS-1181105
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu dusíku v mase a masných výrobcích podle Kjeldahlova principu. Zkušební podíl se rozloží koncentrovanou kyselinou sírovou za použití síranu měďnatého jako katalyzátoru za účelem přeměny organického dusíku na amonné ionty; amoniak uvolněný po alkalizaci se destiluje do přebytku roztoku kyseliny borité a titruje kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. Obsah dusíku ve vzorku se vypočítá z množství amoniaku
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 19.12.2024 (Počet položek: 2 216 019)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.