Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik - Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů - Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie.
NORMA vydána dne 1.1.1997
    
        Označení normy: ČSN ISO 7543-2
                Třídící znak:  580198
                
                Katalogové číslo:  20479
                
                
               
                Datum vydání normy:  1.1.1997
                  Kód zboží:  NS-180075
          Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
        Země:          Česká technická norma
        Kategorie:  Technické normy ČSN
        
                
              
Tato část normy ISO 7543 specifikuje metodu stanovení celkového obsahu capsaicinoidů v celých nebo mletých chilli paprikách (obvykle Capsicum frutescens L.) a v jejich extraktech (oleoresinech) vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií. Tento obsah se vypočítá z celkového obsahu capsaicinu, nordihydrocapsaicinu a dihydrocapsaicinu, vyjádřeného jako vanilylamid kyseliny nonylové, což je vybraná referenční látka. Tato metoda umožňuje separaci capsaicinu a vanilylamidu kyseliny nonylové.
POZNÁMKA 1 - Spektrofotometrická metoda je určena normou ISO 7543-1
1.8.1998
1.8.1998
1.8.1998
1.8.1998
1.8.1998
1.7.1999
      Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů? 
      Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy. 
      Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
    
Poslední aktualizace: 03.11.2025 (Počet položek: 2 242 248) 
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.