Norma ČSN ISO 5315 1.8.1995 náhled

ČSN ISO 5315 (654837)

Průmyslová hnojiva. Stanovení celkového dusíku. Titrační metoda po destilaci.



NORMA vydána dne 1.8.1995


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena186.00 bez DPH
186.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 5315
Třídící znak: 654837
Katalogové číslo: 17906
Datum vydání normy: 1.8.1995
Kód zboží: NS-179351
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Hnojiva

Anotace textu normy ČSN ISO 5315 (654837):

Norma obsahuje ISO 5315:1984. Určuje titrační metodu po destilaci pro stanovení celkového dusíku v průmyslových hnojivech obsahujících dusík ve všech formách, tedy včetně těch, které musí být podrobeny digesci. použití metody se nedoporučuje pro průmyslová hnojiva s obsahem organických látek nad 7 %. Normalizována je podstata zkoušky, a to takto: "Reakce dusičnanů na amoniak chromovým práškem v kyselém prostředí. Konverze organického a močovinového dusíku na síran amonný digescí koncentrovanou kyselinou sírovou v přítomnosti katalyzátoru. Destilace amoniaku z alkalického roztoku, absorpce v přebytku odměrného roztoku kyseliny sírové a zpětná titrace odměrným roztokem hydroxidu sodného v přítomnosti methylčerveně nebo směsného indikátoru methylčerveně." Postup normalizované zkoušky je podrobně popsán. ČSN ISO 5315 (65 4837) byla vydána v srpnu 1995. Nahradila kapitolu 1 ČSN 65 4836 z 26.8.1983

Doporučujeme:

Aktualizace zákonů

Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.