ČSN ISO 21807 (560627)

Mikrobiologie potravin a krmiv - Stanovení vodní aktivity.



NORMA vydána dne 1.10.2006


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena154.00 bez DPH
154.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN ISO 21807
Třídící znak: 560627
Katalogové číslo: 76712
Datum vydání normy: 1.10.2006
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotace textu normy ČSN ISO 21807 (560627):

Tato česká norma se zavádí jako přímo související s nařízením Komise (ES) č. 2073/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, dále s nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002 a se zákonem č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Norma uvádí základní principy fyzikálních metod stanovení vodní aktivity a požadavky na její měření u výrobků určených k lidské výživě a ke krmení zvířat. Specifikuje požadavky na měření a kalibraci měřicího přístroje standardy roztoků chloridu sodného uvedenými v příloze normy. Vodní aktivita je bezrozměrná veličina, která má pro zcela bezvodý vzorek hodnotu 0,0 a pro čistou vodu neobsahující soli hodnotu 1,0. Hodnoty vodní aktivity většiny potravin se pohybují od 0,992 u neošetřeného syrového masa až k 0,800 u solených a sušených výrobků. Mikroorganismy různých druhů tolerují vodní aktivitu pouze v určitém rozmezí. Vodní aktivitu lze proto použít k predikci růstu určitých mikroorganismů v určité potravině nebo surovině.

Odebírejte informace o nově vydaných normách ZDARMA:

Chcete pravidelně odebírat informace o nově vycházejících normách z celého světa a to zcela zdarma?
Přihlašte se k odběru. Vše je velice jednoduché a absolutně ZDARMA.
Na výběr máte vydavatele z celého světa.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím