Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potraviny - Stanovení aktivity vody.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.4.2022
Označení normy: ČSN ISO 18787
Třídící znak: 560627
Katalogové číslo: 514580
Datum vydání normy: 1.4.2022
Kód zboží: NS-1052603
Počet stran: 12
Přibližná hmotnost: 36 g (0.08 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument stanovuje základní principy a specifikuje požadavky na metody stanovení aktivity vody (aw) potravinářských výrobků pro lidskou spotřebu a krmiv pro zvířata v rozsahu měření 0 až 1.
Principy měření jsou založeny na měření rosného bodu nebo na stanovení změny elektrické vodivosti elektrolytu nebo permitivity polymeru.
Metoda se nevztahuje na výrobky skladované pod bodem mrazu (ekvivalentní teplotě, při které se ve výrobku objevují krystalky ledu), ani na výrobky odpovídající emulzi voda v tuku, ani na krystalické výrobky, jako jsou cukry, sůl nebo minerály.
U výrobků obsahujících těkavé sloučeniny, jako jsou alkoholy, mohou být pro použití metody nutné specifické úpravy zařízení.
Výsledky mezilaboratorních studií, které byly provedeny, jsou uvedeny v příloze B
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 21.12.2024 (Počet položek: 2 216 840)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.