Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Mléko a mléčné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Část 4: Stanovení obsahu dusíku a nebílkovinného dusíku a výpočet čisté bílkoviny (Referenční metoda).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.11.2016
Označení normy: ČSN EN ISO 8968-4
Třídící znak: 570528
Katalogové číslo: 501185
Datum vydání normy: 1.11.2016
Kód zboží: NS-666296
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato norma specifikuje metodu pro přímé a nepřímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku v plnotučném nebo odtučněném kapalném mléce.
Nepřímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku se provede tak, že bílkoviny jsou ve zkušebním podílu vysráženy přídavkem takového množství roztoku kyseliny trichloroctové, aby její konečná koncentrace ve směsi byla přibližně 12%. Vysrážená mléčná bílkovina se odstraní filtrací. V získaném filtrátu obsahujícím nebílkovinný dusík se stanoví obsah dusíku postupem popsaným v ISO 8968-1|IDF 20-1.
Přímé stanovení obsahu bílkovinného dusíku se provede tak, že bílkoviny jsou ve zkušebním podílu vysráženy přídavkem takového množství roztoku kyseliny trichloroctové, aby její konečná koncentrace ve směsi byla přibližně 12%. Sraženina bílkovin se oddělí filtrací. (Tato sraženina obsahuje bílkovinný dusík ze vzorku.) Ve sraženině se stanoví obsah dusíku postupem popsaným v ISO 8968-1|IDF 20-1
Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 08.05.2025 (Počet položek: 2 198 869)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.