Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Mikrobiologie potravinového řetězce - Obecné požadavky a návod pro mikrobiologické zkoušení.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.6.2025
Označení normy: ČSN EN ISO 7218
Třídící znak: 560103
Katalogové číslo: 521521
Datum vydání normy: 1.6.2025
Kód zboží: NS-1222011
Počet stran: 84
Přibližná hmotnost: 283 g (0.62 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument specifikuje obecné požadavky a poskytuje návod na mikrobiologická zkoušení.
Je použitelný pro:
Požadavky této obecné normy nahrazují příslušné požadavky ve stávajících specifických normách.
Další instrukce pro zkoušení pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) jsou uvedeny v ISO 22174.
Tento dokument je použitelný pro zkoušení bakterií, kvasinek a plísní a je možné jej použít, je-li doplněn zvláštním návodem, i pro parazity a viry. Nevztahuje se na vyšetření toxinů nebo jiných metabolitů (např. aminů) produkovaných mikroorganismy.
Tento dokument platí pro mikrobiologii potravinového řetězce, od prvovýroby až po potraviny a krmiva, včetně prostor, kde probíhá výroba potravin nebo krmiv a manipulace s nimi. Je použitelný také pro mikrobiologické zkoušení vody tam, kde se voda používá při výrobě potravin nebo je považována za potravinu v národních právních předpisech
Poslední aktualizace: 02.07.2025 (Počet položek: 2 207 218)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.