ČSN EN ISO 6579-4 (560088)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella - Část 4: Identifikace monofázické Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.7.2025


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena434.00 bez DPH
434.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 6579-4
Třídící znak: 560088
Katalogové číslo: 521384
Datum vydání normy: 1.7.2025
Kód zboží: NS-1224624
Přibližná hmotnost: 144 g (0.32 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN ISO 6579-4 (560088):

This document specifies a horizontal in vitro method for the molecular identification and differentiation of the monophasic variant of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) lacking the second H phase H:1,2, starting from isolates. The method detects specific DNA sequences of an intergenic region of the first H phase flagellin cluster for identification of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (further called Salmonella Typhimurium) and specific DNA sequences of genes associated with second H phase flagellar antigen expression.

The method is applicable for:

  • - differentiation of the isolate under analysis between monophasic Salmonella Typhimurium and the monophasic variant of another Salmonella on-Typhimurium serovar that has the same antigenic formula;
  • - identification of the isolate under analysis being either monophasic Salmonella Typhimurium or (biphasic) Salmonella Typhimurium.

This document is applicable for the analysis of a pure culture belonging to the genus Salmonella, isolated from:

  • - products intended for human consumption;
  • - products intended for animal feeding;
  • - environmental samples in the area of food and feed production and handling;
  • - samples from the primary production stage.

This document can also be applied in other domains for identification of monophasic Salmonella Typhimurium (e.g. environmental, human health, animal health)

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.