Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení bodu tání v otevřené kapiláře - Bod tání posunem (Norma k přímému použití jako ČSN).
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.12.2021
Označení normy: ČSN EN ISO 6321
Třídící znak: 588755
Katalogové číslo: 513171
Datum vydání normy: 1.12.2021
Kód zboží: NS-1043044
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
This document specifies two methods for the determination of the melting point in open capillary tubes, commonly known as the slip melting point, of animal and vegetable fats and oils (referred to as fats hereinafter).
- Method A is only applicable to animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and which do not exhibit pronounced polymorphism.
- Method B is applicable to all animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and is the method to be used for fats whose polymorphic behaviour is unknown.
For the determination of the slip melting point of palm oil samples the method given in Annex A shall be used.
NOTE 1 - If applied to fats with pronounced polymorphism, method A will give different and less satisfactory results than method B.
NOTE 2 - Fats which exhibit pronounced polymorphism are principally cocoa butter and fats containing appreciable quantities of 2-unsaturated, 1,3-saturated triacylglycerols
Chcete mít jistotu o platnosti užívaných předpisů?
Nabízíme Vám řešení, abyste mohli používat stále platné (aktuální) legislativní předpisy.
Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.
Poslední aktualizace: 11.05.2025 (Počet položek: 2 199 037)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.