Norma ČSN EN ISO 6222 1.3.2000 náhled

ČSN EN ISO 6222 (757821)

Jakost vod - Stanovení kultivovatelných mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií očkováním do živného agarového kultivačního média.



NORMA vydána dne 1.3.2000


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena120.00 bez DPH
120.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 6222
Třídící znak: 757821
Katalogové číslo: 57887
Datum vydání normy: 1.3.2000
Kód zboží: NS-168900
Počet stran: 8
Přibližná hmotnost: 24 g (0.05 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Jakost vody obecně
Mikrobiologie vody

Anotace textu normy ČSN EN ISO 6222 (757821):

Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO 6222:1999. Evropská norma EN ISO 6222:1999 má status české technické normy. Tato norma určuje metodu pro kvantitativní stanovení kultivovatelných mikroorganismů ve vodě počítáním kolonií vyrostlých na živném agarovém kultivačním médiu po aerobní kultivaci při 36 °C a 22 °C. Metoda je určená ke stanovení účinnosti úpraven pitné vody. Obecně je vhodná pro všechny druhy vod. Je použitelná zejména ke stanovení jakosti vody určené pro lidskou spotřebu, včetně vod balených a přírodních minerálních vod. Postup při provádění normalizované zkoušky je popsán. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Termíny a definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Přístroje a laboratorní sklo, kapitolu 6 - Odběr vzorků, kapitolu 7 - Kultivační médium a zřeďovací roztok, kapitolu 8 - Postup zkoušky, kapitolu 9 - Vyjadřování výsledků a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. ČSN EN ISO 6222 (75 7821) byla vydána v březnu 2000

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.