ČSN EN ISO 23036-1 (560120)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Metody průkazu larev L3 čeledi Anisakidae v rybách a produktech rybolovu - Část 1: Metoda UV po stlačení (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.11.2021


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena338.00 bez DPH
338.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 23036-1
Třídící znak: 560120
Katalogové číslo: 512961
Datum vydání normy: 1.11.2021
Kód zboží: NS-1041172
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotace textu normy ČSN EN ISO 23036-1 (560120):

This document specifies a method for the detection of Anisakidae L3 larvae commonly found in marine and anadromous fishes. The method is applicable to fresh fish and/or frozen fish, as well as lightly processed fish products, such as marinated, salted or smoked. It is also suitable for visceral organs as a confirmatory method for a visual inspection scheme. The artificial digestion method is applicable to quantifying parasitic infections by estimating the number of parasites in the fish musculature and, when applied to fresh fish or lightly processed fish products (never frozen before processing), determining the viability of Anisakidae L3, which can be present. This method does not apply to determining the species or genotype of detected parasites. Final identification is made by morphological and/or molecular methods

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.