ČSN EN ISO 20776-2 (857006)

Klinické laboratorní zkoušky a zkušební systémy pro diagnostiku in vitro - Zkoušení citlivosti původců infekcí a hodnocení účinnosti prostředků pro stanovení antimikrobiální citlivosti - Část 2: Hodnocení účinnosti prostředků pro stanovení antimikrobiální citlivosti.



NORMA vydána dne 1.1.2009


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena202.40 bez DPH
202.40

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 20776-2
Třídící znak: 857006
Katalogové číslo: 82503
Datum vydání normy: 1.1.2009
Kód zboží: NS-167258
Počet stran: 16
Přibližná hmotnost: 48 g (0.11 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN ISO 20776-2 (857006):

Jedná se o druhou část dvoudílné normy, jejíž oba díly se týkají citlivosti mikrobů na antibakteriální činidla. Tato část normy zavádí kritéria účinnosti zkušebních prostředků pro stanovení antimikrobiální citlivosti. Jejich pomocí se zjišťuje tzv. minimální inhibiční koncentrace (MIC) antimikrobiálního činidla, která je pro klinika ukazatelem citlivosti mikroorganizmu a pomáhá při rozhodování o léčbě. Dále se jimi mohou kategorizovat kmeny na citlivé, středně citlivé a rezistentní. Tato část normy byla vypracována jako návod pro výrobce při provádění hodnoticích studií účinnosti. Po přehledu termínů a definic je předmětem normy podrobný popis metod zkoušení. Tato kapitola si všímá zejména výběru bakteriálního kmene, přípravy inokula, stanovení reprodukovatelnosti, kontroly kvality a hodnocení výsledků. Následuje přezkoumání neshod, specifikace přejímacích kritérií a náležitosti nezbytné dokumentace. Norma neobsahuje žádnou normativní ani informativní přílohu. Norma je doplněna bibliografií, která zahrnuje jen nezbytnou doporučenou literaturu a jeden internetový informační zdroj.

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím