ČSN EN ISO 17604 (560105)

Mikrobiologie potravinového řetězce - Vzorkování těl poražených zvířat pro mikrobiologické vyšetření.



NORMA vydána dne 1.4.2016


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena223.00 bez DPH
223.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 17604
Třídící znak: 560105
Katalogové číslo: 99635
Datum vydání normy: 1.4.2016
Kód zboží: NS-634908
Počet stran: 20
Přibližná hmotnost: 60 g (0.13 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Mikrobiologie potravin

Anotace textu normy ČSN EN ISO 17604 (560105):

Tato mezinárodní norma specifikuje metody vzorkování pro průkaz a stanovení počtu mikroorganismů na povrchu těl nebo částí těl poražených zvířat. Mikrobiologické vzorkování se může provádět jako součást:

  • - kontroly hygieny procesu (pro validaci a ověření, např. celkový počet mikroorganismů a Enterobacteriaceae) na porážkách pro velká zvířata, drůbež a zvěřinu,
  • - na riziku založených systémů pro bezpečnost produktu, a
  • - monitoringu nebo programů sledování výskytu a/nebo množství patogenních mikroorganismů.

Tato mezinárodní norma zahrnuje použití technik vyříznutí a stěrů v závislosti na důvodu odběru vzorků. Zahrnuje také oplach těl při vyšetřování drůbeže a některých malých zvířat. Příloha A ukazuje místa odběru vzorků na tělech různých druhů zvířat

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.