ČSN EN ISO 14853 (640516)

Plasty - Stanovení úplné anaerobní biodegradace plastů ve vodném prostředí - Metoda založená na stanovení produkce bioplynu (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.6.2018


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena394.90 bez DPH
394.90

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 14853
Třídící znak: 640516
Katalogové číslo: 504536
Datum vydání normy: 1.6.2018
Kód zboží: NS-848635
Počet stran: 44
Přibližná hmotnost: 132 g (0.29 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Plastické hmoty obecně

Anotace textu normy ČSN EN ISO 14853 (640516):

This International Standard specifies a method for the determination of the ultimate anaerobic biodegradability of plastics by anaerobic microorganisms. The conditions described in this International Standard do not necessarily correspond to the optimum conditions for the maximum degree of biodegradation to occur. The test calls for exposure of the test material to sludge for a period of up to 90 d, which is longer than the normal sludge retention time (25 to 30 d) in anaerobic digesters, although digesters at industrial sites can have much longer retention times. The method applies to the following materials: - natural and/or synthetic polymers, copolymers or mixtures thereof; - plastic materials which contain additives such as plasticizers, colorants or other compounds; - water-soluble polymers; - materials which, under the test conditions, do not inhibit the microorganisms present in the inoculum. Inhibitory effects can be determined using an inhibition control or by another appropriate method (see e.g. ISO 13641). If the test material is inhibitory to the inoculum, a lower test concentration, another inoculum or a pre-exposed inoculum can be used

Doporučujeme:

EviZak - všechny zákony včetně jejich evidence na jednom místě

Poskytování aktuálních informací o legislativních předpisech vyhlášených ve Sbírce zákonů od roku 1945.
Aktualizace 2x v měsíci !

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací / Rozumím