ČSN EN ISO 12966-4 (588767)

Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií - Část 4: Metoda kapilární plynové chromatografie.

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.9.2016


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena338.00 bez DPH
338.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 12966-4
Třídící znak: 588767
Katalogové číslo: 500739
Datum vydání normy: 1.9.2016
Kód zboží: NS-650312
Počet stran: 24
Přibližná hmotnost: 72 g (0.16 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Živočišné a rostlinné tuky a oleje.

Anotace textu normy ČSN EN ISO 12966-4 (588767):

Tato norma specifikuje metodu pro stanovení methylesterů mastných kyselin (FAMEs), získaných transesterifikací nebo esterifikací z tuků, olejů a mastných kyselin pomocí kapilární plynové chromatografie (GLC). Methylestery mastných kyselin od C8 do C24, včetně nasycených methylesterů mastných kyselin, cis- a trans-mononenasycených methylesterů mastných kyselin a cis- a trans-polynenasycených methylesterů mastných kyselin, mohou být rozděleny za použití této části ISO 12966. Metoda je použitelná pro surové, rafinované, částečně hydrogenované nebo zcela hydrogenované tuky, oleje a mastné kyseliny získané z živočišných a rostlinných zdrojů. Metoda není vhodná pro analýzy mléčných tuků a olejů pocházejících od přežvýkavců, nebo produktů obohacených konjugovanou kyselinou linolovou (CLA). Mléko a mléčné výrobky (nebo tuk pocházející z mléka a mléčných výrobků) jsou vyňaty z působnosti této části ISO 12966. Tato část ISO 12966 není použitelná pro di-, tri-, polymerované a oxidované mastné kyseliny a tuky a oleje

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.