ČSN EN ISO 12228-1 (588800)

Stanovení obsahu jednotlivých a celkových sterolů - Metoda plynové chromatografie - Část 1: Živočišné a rostlinné tuky a oleje.



NORMA vydána dne 1.3.2015


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena338.00 bez DPH
338.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN ISO 12228-1
Třídící znak: 588800
Katalogové číslo: 96976
Datum vydání normy: 1.3.2015
Kód zboží: NS-580820
Počet stran: 28
Přibližná hmotnost: 84 g (0.19 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Kategorie - podobné normy:

Živočišné a rostlinné tuky a oleje.

Anotace textu normy ČSN EN ISO 12228-1 (588800):

Tato část ISO 12228 specifikuje postup pro stanovení obsahu a složení sterolů v živočišných a rostlinných tucích a olejích plynovou chromatografií. Nicméně stanovení obsahu a složení sterolů v olivovém oleji a oleji z olivových výlisků se provádí s použitím ISO 12228-2. Zkušební podíl se saponifikuje varem pod zpětným chladičem v ethanolickém roztoku hydroxidu draselného. Nesaponifikovatelná hmota se izoluje extrakcí na pevné fázi na koloně s oxidem hlinitým. Kolona s oxidem hlinitým se použije k zachycení aniontů mastných kyselin; steroly projdou kolonou. Sterolový podíl z nesaponifikovatelné hmoty se oddělí pomocí tenkovrstvé chromatografie. Kvalitativní a kvantitativní složení sterolových frakcí se stanoví plynovou chromatografií pomocí cholestanolu nebo betulinu jako vnitřního standardu

Doporučujeme:

Aktualizace technických norem

Chcete mít jistotu, že používáte pouze platné technické normy?
Nabízíme Vám řešení, které Vám zajistí měsíční přehled o aktuálnosti norem, které používáte.

Chcete vědět více informací? Podívejte se na tuto stránku.




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.