Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potravinářské stroje - Hnětače těsta - Bezpečnostní a hygienické požadavky.
NORMA vydána dne 1.6.2015
Označení normy: ČSN EN 453
Třídící znak: 512535
Katalogové číslo: 97619
Datum vydání normy: 1.6.2015
Kód zboží: NS-588782
Počet stran: 44
Přibližná hmotnost: 132 g (0.29 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na návrh a výrobu hnětačů těsta s otáčejícími se dížemi, jejichž objem je větší než nebo roven 5 l1) a menší než nebo roven 500 l.
Tyto hnětače těsta jsou používány samostatně nebo v lince v potravinářském průmyslu a obchodech (výroba pečiva, pekařství, cukrářství atd.) ke zpracovávání těsta mísením mouky, vody a dalších přísad. Tyto stroje mohou být plněny ručně nebo mechanicky.
Tyto stroje jsou někdy používány v jiných průmyslových odvětvích (např. farmaceutický průmysl, chemický průmysl, tisk), avšak nebezpečí vyplývající z těchto případů používání nejsou v této normě zvažována.
Tato evropská norma řeší všechna významná nebezpečí, nebezpečné situace a události týkající se přepravy, instalace, seřízení, provozu, čištění, údržby, demontáže, vyřazování z provozu a šrotování hnětačů těsta, když jsou používány podle svého určení a za podmínek důvodně předvídatelného nesprávného použití výrobcem.
- Tato evropská norma neplatí pro následující stroje:
Tato norma neplatí pro stroje, které byly vyrobeny před datem vydání této evropské normy
Poslední aktualizace: 04.02.2025 (Počet položek: 2 223 548)
© Copyright 2025 NORMSERVIS s.r.o.