Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Potravinářské stroje - Nářezové stroje - Bezpečnostní a hygienické požadavky.
Přeložit název
NORMA vydána dne 1.6.2021
Označení normy: ČSN EN 1974
Třídící znak: 513510
Katalogové číslo: 512654
Datum vydání normy: 1.6.2021
Kód zboží: NS-1026131
Počet stran: 40
Přibližná hmotnost: 120 g (0.26 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN
Tento dokument stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu, instalaci, školení, používání, čištění a údržbu nářezových strojů, které jsou vybaveny motorem poháněným nožem o průměru větším než 150 mm a opatřeným držákem výrobku. Tyto typy nářezových strojů jsou určeny pro použití v obchodech, restauracích, supermarketech, jídelnách atd. ke krájení potravin. Tento dokument pojednává o všech významných nebezpečích, nebezpečných situacích a událostech souvisejících s nářezovými stroji, pokud jsou používány v souladu s určením výrobce (viz kapitola 4). Tento dokument se vztahuje na nebezpečí vznikající během všech etapách životnosti stroje, jak je popsáno v EN ISO 12100:2010, 5.4. Automatické průmyslové nářezové stroje podle EN 16743:2016 jsou z předmětu tohoto dokumentu vyloučeny. Tento dokument zahrnuje následující typy nářezových strojů: - nářezový stroj s vodorovným podáváním (viz obrázek 1); - nářezový stroj se spádovým podáváním (viz obrázek 2). Oba typy mohou mít buď ruční podstavec, nebo podstavec s pohonem pro pohyb výrobku směrem k noži. Oba mohou být vybaveny ručními nebo automatickými zařízeními pro plnění a odebírání řezů od stroje. Všechny tyto typy mohou být také vybaveny stupnicí. Tento dokument platí pro stroje vyrobené po datu vydání tohoto dokumentu
Poslední aktualizace: 26.07.2024 (Počet položek: 2 339 085)
© Copyright 2024 NORMSERVIS s.r.o.