ČSN EN 17915 (665238)

Chemické dezinfekční přípravky a antiseptika - Kvantitativní zkouška na neporézních površích bez mechanického působení pro hodnocení virucidní aktivity chemických dezinfekčních přípravků používaná v potravinářství, průmyslu, domácnostech a veřejných prostorách - Zkušební metoda a požadavky (fáze 2 / stupeň 2) (Norma k přímému použití jako ČSN).

Přeložit název

NORMA vydána dne 1.11.2025


Jazyk
Provedení
DostupnostSKLADEM
Cena434.00 bez DPH
434.00

Informace o normě:

Označení normy: ČSN EN 17915
Třídící znak: 665238
Katalogové číslo: 522137
Datum vydání normy: 1.11.2025
Kód zboží: NS-1245467
Počet stran: 48
Přibližná hmotnost: 144 g (0.32 liber)
Země: Česká technická norma
Kategorie: Technické normy ČSN

Anotace textu normy ČSN EN 17915 (665238):

This document specifies a test method and the minimum requirements for virucidal activity of chemical disinfectants that form a homogeneous physically stable preparation when diluted with hard water or, in the case of ready-to-use products, with water.

This document applies to products that are used in the food, industrial, domestic and institutional area for disinfecting non-porous surfaces without mechanical action, excluding areas and situations where disinfection is medically indicated and excluding products used on living tissues.

This document applies at least to the following:

a) processing, distribution and retailing of:

1) food of animal origin:

  • - milk and milk products;
  • - meat and meat products;
  • - fish, seafood, and related products;
  • - eggs and egg products;
  • - animal feeds;
  • - etc.;

2) food of vegetable origin:

  • - beverages;
  • - fruits, vegetables and derivatives (including sugar, distillery, etc.);
  • - flour, milling and baking;
  • - animal feeds;
  • - etc.;

b) institutional and domestic areas:

  • - catering establishments;
  • - public areas;
  • - public transports;
  • - schools;
  • - nurseries;
  • - shops;
  • - sports rooms;
  • - waste containers (bins, etc.);
  • - hotels;
  • - dwellings;
  • - clinically non sensitive areas of hospitals;
  • - offices;
  • - etc.;

c) industries other than food:

  • - packaging material;
  • - biotechnology (yeast, proteins, enzymes, etc.);
  • - pharmaceutical;
  • - cosmetics and toiletries;
  • - textiles;
  • - space industry, computer industry;
  • - etc

Doporučujeme:




Cookies Cookies

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.

Souhlas můžete odmítnout zde.

Zde máte možnost přizpůsobit si nastavení souborů cookies v souladu s vlastními preferencemi.

Potřebujeme váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby se vám mimo jiné mohly ukazovat informace týkající se vašich zájmů.